ابتدا مشخصات فنی لیفتراک از قبیل مارک لیفتراک، مدل، سال ساخت، تناژ، نوع و … از روی پلاک مشخصات و مدارک موجود یادداشت می شود.
– سوابق تعمیرات و نگهداری، حوادث و بازرسی های پیشین انجام گرفته بررسی می گردد.
– پس از آن نوبت به بازرسی ویژوال ( چشمی ) اجزای لیفتراک مطابق با چک لیست استاندارد بازرسی لیفتراک می رسد. کلیه اجزا و سیستم های اصلی مانند: سیستم هیدرولیک، شاخک ها، وجود نشتی، لیورها، گیج ها، سیستم سوخت رسان و موتور، دکل و زنجیر، تایرها و … بایستی توسط بازرس ماهر و باتجربه مورد بازرسی قرار گیرد. این تست ها اجزا و سیستم ها را از نظر عملکردی، وجود خرابی، موارد عدم انطباق با استاندارد مورد بررسی قرار داده و در چک لیست بازرسی ثبت می گردد.
– در مرحله بعد، در صورتی که موارد عدم انطباق در حد قابل قبول باشد، لیفتراک مورد تست بار استاتیک قرار می گیرد. بدین معنا که در حالت بدون حرکت لیفتراک، بار آزمون که بر اساس ظرفیت تعیین می گردد بالا برده می شود و با گذشت زمان عملکرد سیستم هیدرولیک، وجود نشتی و وضعیت سایر اجزا مورد بررسی قرار گرفته و موارد ثبت می گردد.
– مرحله آخر تست و بازرسی لیفتراک، تست دینامیک و در حرکت لیفتراک است. تناژ بار آزمون در این مرحله نسبت به تست استاتیک کمتر است. عملکرد لیفتراک حین حرکت و همراه با بار تست می گردد. وضعیت ترمز های دستی و پدالی، سیستم های هشدار دهنده، تعادل لیفتراک و … در این مرحله از تست و بازرسی لیفتراک مورد بررسی قرار می گیرد.
پس از انجام بازرسی لیفتراک، چک لیست ها مورد بررسی قرار گرفته و در صورت وجود موارد عدم انطباق حیاتی، موارد جهت بر طرف شدن به درخواست دهنده اعلام می گردد و در غیر اینصورت گواهی سلامت و ایمنی لیفتراک در یک بازه زمانی مشخص صادر می گردد.